Mad i børnehaven

Mad og fødselsdageVi kan godt tilbyde morgenmad i form af havregrød. Vi har det ikke stående fremme til alle, men som et tilbud til dem der ikke har spist hjemmefra.

Til samling kl 9.30 får børnene tilbudt et stykke rugbrød, bolle eller knækbrød Vi har en liste for hver uge, hvor familierne skiftes til at have brød med til hele børnegruppen. Det er helt frivilligt om man vil købe eller bage selv.

Alle børn har deres egen madpakke med, som vi spiser sammen i mindre grupper kl. 11

Børnene skal også have deres egen frugtmadpakke med til eftermiddagsmaden kl. 14.

Vi ønsker, at frokosten ud over at spise sin mad, også handler om, at skabe et læringsmiljø, hvor både børn og voksne nyder samværet og dialogen.

Vi inddrager børnene i borddækning og oprydning så børnene bliver, så selvhjulpne som alderen tillader. Der er faste hjælpere hver dag. Det går på tur, og er struktureret, så børnene kan følge med i hvornår det er deres tur.

Vi har ind i mellem dage, hvor vi laver mad sammen. Det bliver ud fra en liste af ønsker, som børnene kan have. Og så laver vi en afstemning.

Ved højtider som halloween, jul og påske laver vi et fællesbord med lækker mad. Enten laver vi noget selv, eller også har forældrene noget med til et fælles tag-selv-bord.

Fødselsdage

Mad og fødselsdageNår der er fødselsdag i børnehaven, vægter vi, at det er barnet der er i centrum. Det gør vi bl.a. ved at der er dækket op, med dug, fødselsdagstog med lys, kopper tallerkner, flag, mm Vi synger selvfølgelig fødselsdagssang og råber højt hurra til fødselsdagsbarnet.

De fleste børn vil gerne have at de kan have noget med hjemmefra og her begrænser vi os til en form for kage, is eller boller.

Balloner, flag m.m. sætter altid kulør på en fødselsdagsfest, så det er velkomment.
Aftal med personalet, hvad I tænker at komme med.

Vi kommer også meget gerne hjem til fødselsdag hele gruppen.

Hvis man vil holde fødselsdag hjemme i en weekend, henstiller vi og bestyrelsen til at det også er hele gruppen, eller alle piger eller drenge, der inviteres.