Om os

Vores målsætning

Om osVi ønsker som børnehave at være et sted, hvor børn trives og lærer. Vores mål er børn der er glade, sunde, veludviklede og i sidste ende skoleparate.

Vi støtter, vejleder og styrker børnene til at blive hele og selvstændige mennesker, som kan indgå i gode relationer og tage del i et fællesskab.

Dette sker med fokus på det enkelte barns udvikling og i tæt samarbejde med forældrene. Vores hus skal være et sted, hvor alle har det rart og gerne vil være.

Om Valby Folkebørnehave

Valby Folkebørnehave er en privat daginstitution der har eksisteret i over 80 år. Det er helt unikt, og vi er ganske få børnehaver tilbage som er så lille et sted. Det kan noget helt særligt! Vi er en som en stor familie.

Det er en lille, hyggelig børnehave med plads til 21 børn, der kan gå hos os fra de er 2 år og 10 måneder – frem til de starter i skole.

Vi har til huse i to sammenlagte stuelejligheder med tilhørende gård, lige i hjertet af Valby, tæt på Toftegårdsvej Plads. Vi er en børnehave som vægter at vores fysiske rammer signalerer hygge, og “her er rart at være”.

Gården er nyrenoveret i 2020. Her er masser af plads og mange hyggelige kroge, lidt træer, blomster og buske, hvor vi også kan følge årstidens skiften. Vi har også en nabogård, som rummer et stort boldbur og et større klatrestativ.

Om osOm os Om os

Indenfor består børnehaven af flere rum, som er mere eller mindre funktionsopdelt. Men gældende for alle rummene er at de er børnenes, og at alt stort set skal være tilgængeligt. Børnene skal kunne lege, spille spil eller arbejde kreativt og have plads til mere aktiv leg, sang, dans, musik og rytmik.

 Om os Om osEn legezone med plads til leg og tilgængeligt legetøj i børnehøjde. Bordet kan flyttes, så vi også kan bruge rummet til rytmik og andre fysiske lege.

 

Vores vinkevindue, som også er en hyggekrogOm os  Om osOm osOm os Om osEn lille ø, som pt danner rammen om leg med playmobil. Øen kan forandres alt efter hvad børnene er optaget af.

Om os Børnenes lille køkken/dukkekrog er en også en tydelig legezone. Her leger børnene deres egen verden. De spejler sig i deres tætte relationer hjemmefra, og afprøver roller. Vi ser ofte at barnet starter med rollen som baby eller hund og i takt med at legeudviklingen vokser hos barnet, stiger det i “graderne”. Så er man storesøster, far og/eller mor.

 

Vi har et køkken, hvor vi bager med børnene. Køkkenet er ikke beregnet som industrikøkken, men vi kan dog godt lave en lækker suppe eller andet nemt sammen med børnene ind i mellem.

Om os

 

 

 

 

 

 

 

 

Og selvfølgelig et badeværelse, og her er også mulighed for engang imellem at lege vandleg.

Derudover er der en garderobe, et kontor/personalerum, hvor der er indrettet en lille hyggekrog, som også er børnenes. Her er der plads til at sidde og læse og slappe af hvis der er brug for det.

 

Vi ligger centralt i Valby, med god mulighed for at benytte lokalmiljøets mange tilbud, og vi tager ofte på ture ud af huset. Blandt andet går vi gerne i Søndermarken, Svævelegepladsen (ved trekronergade), Figenparken (et lille anlæg nede i Karensgade) eller tager bussen til Valbyparken. Derudover er biblioteket også et foretrukken sted.