Aktiviteter

I Valby Folkebørnehave er vi meget optagede af at følge børnenes spor, men også hvad årstiden byder på. Vi er meget optagede af hvad naturen og udelivet kan tilbyde. Derfor vil man hos os opleve at naturen er en stor del af vores hverdag. Vi forsøger at inddrage udelivet i hverdagen. Da vi har en lille gård med begrænset brugstid bruger vi de omkringliggende grønne områder meget. Her kan vi sagtens bringe indendørs pædagogiske aktiviteter med. Der er næsten ingen grænser for hvad man kan bringe med ud.

Aktiviteter

De tematiske uger tager afsæt i børnenes interesser og årstiderne. Og samtidig får vi listet lidt eventyr, superhelte, prinsesser og andet godt ind i legene.

Når vi er ude i naturen, oplever vi at relationerne vokser på tværs af børnegruppen. Pludselig er det ikke vigtigt om man er dreng eller pige, stor eller lille. Men det der bliver vigtigt er at vi har det sjovt sammen, og at man giver hinanden noget i relationen. Her kan man også få rykket grænser, blive udfordret, og opleve en ny slags mestring, som gør at man tør mere og mere. Vi besøger gerne de samme steder, for genkendelighed skaber en anden ro hos børnene og de udforsker mere og mere, og tør mere og mere. Og kreativiteten og fantasien får frit løb.

Aktiviteter Aktiviteter Aktiviteter

 

Når man vælger Valby Folkebørnehave får man ikke en udflytterbørnehave, men man får en bybørnehave, som er glad for naturen og udelivet. Vi vægter også det nære og trygge i vores lille “hus”. Der er også plads til at sidde og lege med lego, lege i vores dukkekrog, sidde og være kreativ med saks, perler og lim, og fordybe sig i puslespil, konstruktionslegetøj og spil.

Aktiviteter

AktiviteterAktiviteter

AktiviteterSøndermarken er et sted vi godt kan li at besøge. Der er højt til loftet og masser af natur..lige dér..i børnehøjde.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har øjne og ører åbne og fanger børnenes interesser. Vi havde f.eks. en hel uge med universet og raketter, fordi en dreng havde en rakettegning i sin madpakke.Aktiviteter

Aktiviteter

Aktiviteter

Legetøjsdag

Aktiviteter

Fredag er legetøjsdag, hvor børnene må tage legetøj med hjemmefra.

Fast legetøjsdag giver alle børn mulighed for at vise deres legetøj frem og dele det med de andre børn i børnehaven. Vi mener, at det er vigtigt at alle børn lærer at dele med hinanden og at alle får samme mulighed for at deltage.

Hvert barn må medbringe 1 stk. legetøj, der ikke må være større end ca. en skotøjsæske. Dette har vi besluttet, for at undgå at der bliver alt for store forskelle på, hvad børnene tager med.
Der er dog nogle begrænsninger:
* ikke legetøj med batterier, som kan sige lyde, m.m.
* ikke musikinstrumenter

Fredag er morgensamling og evt. nogle af dagens aktiviteter koncentreret omkring børnenes legetøj. Vi snakker sammen om tingene, hører børnenes historier og igangsætter lege, hvor legetøjet indgår.